“Dezbaterile de tip nomenclaturist trebuie inlocuite cu dezbateri de substanta”

"...Un proiect viabil de stanga? Inseamna, in primul rand, un program de dezvoltare a economiei pe termen lung. As spune ca nu numai dezvoltare, dar si accelerare a acesteia. Iar prin aceasta, am in vedere o perfectionare a functionarii mecanismelor de piata si nu o stopare a lor. Social-democratia nu doar imparte. Social-democratia creeaza!, a declarat Vasile Puscas.

1 afișare
Imaginea articolului “Dezbaterile de tip nomenclaturist trebuie inlocuite cu dezbateri de substanta”

“Dezbaterile de tip nomenclaturist trebuie inlocuite cu dezbateri de substanta”

Aceasta este social-democratia europeana contemporana. In al doilea rand, as vedea o clarificare a rolului institutiilor si a administratiei, care sa treaca de-adevaratelea printr-un proces de reforma, punand la baza administratia locala, cea care este si cea mai apropiata de cetatean. Si as dori ca administratia si institutiile sa fie in serviciul cetateanului. Nu viceversa! Acea idee cu ghiseul, la care cetateanul merge tot timpul umil sa-si plateasca taxele, mi se pare absolut oribila, pentru ca aceasta imi arata ca cetateanul este cel care intretine administratia, in loc sa fie administratia in serviciul cetateanului. Apoi, este obligatoriu pentru performanentele natiunii ca aceasta cale a polarizarii sociale de-a dreptul scandaloasa sa inceteze. Trebuie sa avem de-a face cu o participare si la dezvoltarea societatii, dar si la foloasele pe care le are, sau ar trebui sa le aiba, oricare dintre noi in urma dezvoltarii. Nu in mod egal, ci echitabil! Nu-mi doresc o societate a egalitarismului, ci a echitatii, a mai spus Puscas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici