Economistul Daniel Dăianu: Îmblânzirea pieţelor financiare este imperativă

Economistul Daniel Dăianu scrie într-un articol despre criza financiară care a demonstrat clar cât de nepregătite sunt instituţiile Uniunii Europene precum şi despre insuficienta convergenţă economică dintre membrii săi, informează Ziarul Financiar.

1 afișare
Imaginea articolului Economistul Daniel Dăianu: Îmblânzirea pieţelor financiare este imperativă

Daniel Dăianu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Repararea economiei europene are nevoie de măsuri concrete în domeniul concurenţei, a mecanismului monetar unic, dar şi într-un domeniu vital pentru instabilitatea cu care ne confruntăm - îmblânzirea pieţelor financiare.

Industria financiară are nevoie de atenţie specială, mai cu seamă pentru faptul că mulţi jucători ai ei încă refuză să admită rolul pe care l-au jucat în declanşarea crizei. "Produsele exotice pe care le-au promovat, ca să folosesc un eufemism s-au concretizat într-un sistem destabilizator pentru economii", notează Dăianu.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici