Eşti absolvent de ASE? Cum poţi ţine evidenţa contabilă a firmelor mici

Detaliile legislative privind ţinerea contabilităţii simplificate la firmele mici, cu afaceri de sub 35.000 de euro, au fost publicate în Monitorul Oficial, prevederile aplicându-se începând cu situaţiile financiare anuale aferente exerciţiului financiar al anului 2011.

7 afișări
Imaginea articolului Eşti absolvent de ASE? Cum poţi ţine evidenţa contabilă a firmelor mici

Eşti absolvent de ASE? Cum poţi ţine evidenţa contabilă a firmelor mici (Imagine: Mediafax Foto)

Ideea sistemului simplificat de contabilitate a fost inclusă în actul normativ prin care s-a modificat Legea Contabilităţii în primăvara acestui an. Conform modificărilor, orice absolvent de studii economice superioare poate întocmi evidenţa contabilă a firmelor care au cifră de afaceri şi active mai mici de 35.000 de euro.

Absolvenţii de studii economice superioare pot în acelaşi timp să organizeze şi să ţină contabilitatea, precum şi să întocmească şi să semneze situaţiile financiare la firmele care au afaceri de sub 35.000 de euro pe an. Până în prezent, doar membrii Corpului Experţi'lor Contabili şi Contabililor Autorizaţi (CECCAR) puteau realiza toate cele patru operaţiuni.

Sistemul simplificat de contabilitate a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Finanţelor 2.239 /2011. Regulile pe baza cărora va fi condusă evidenţa contabilă în regim simplificat şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească o firmă pentru a putea opta pentru acest regim sunt câteva dintre prevederile incluse în ordin. Totodată, sunt incluse regulile privind aprobarea, semnarea şi publicarea situaţiilor financiare.

Citeşte mai multe despre ţinerea contabilităţii la firmele mici pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici