EURO ESTE UMFLAT CU POMPA PENTRU ACCIZE MAI MARI

Deprecierea leului din ultima perioada nu este intamplatoare. Analistii economici cred ca slabirea monedei nationale este „regizata” de Banca Nationala a Romaniei (BNR), in scopul de a ajuta Ministerul Finantelor la constructia bugetara pe anul 2008. Avand in vedere ca luna octombrie se apropie, un curs ridicat al leului nu ar fi in avantajul autoritatilor, intrucat accizele si o serie de taxe ce vor fi platite intreg anul 2008 vor fi calculate pe baza cursului de referinta din data de 1 octombrie.

1 afișare
Imaginea articolului EURO ESTE UMFLAT CU POMPA PENTRU ACCIZE MAI MARI

EURO ESTE UMFLAT CU POMPA PENTRU ACCIZE MAI MARI

Astfel, daca anul viitor euro va fi cotat din nou la un nivel de 3,1 lei, ca in aceasta vara, accizele la energie, alcool, tutun si carburanti, dar si taxa auto de prima inmatriculare vor fi calculate la cursul leu/euro din data de 1 octombrie 2007. Modul de calcul al accizelor este considerat de analistii economici incorect si nedrept, chiar daca legislatia actuala ajuta Guvernul sa comita acest abuz. Ei spun ca accizele ar trebui calculate la un curs mediu stabilit lunar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici