Exod românesc din Italia

Şiruri de maşini înmatriculate în România, încărcate până la refuz, trec zilnic din Italia în Austria, îndreptându-se spre ţară.

1 afișare
Imaginea articolului Exod românesc din Italia

Exod românesc din Italia

Mii de români au traversat, de la începutul acestei săptămâni, zona de graniţă dintre Italia şi Austria, cu autoturisme supraîncărcate, într-un adevărat exod provocat de înăsprirea măsurilor de control împotriva infracţionalităţii. Graniţa dintre Italia şi Austria nemaifiind demarcată - ambele state fac parte din spaţiul Schengen -, carabinierii italieni controlează în special autoturismele cu numere de înmatriculare româneşti şi, în unele cazuri, ucrainene. La ultimul punct de achitare a taxei pentru autostradă sau în ultima zonă de servicii, înainte de frontieră, poliţia italiană a controlat în numai patru ore, la începutul acestei săptămâni, 2.500 de persoane, în majoritate ocupanţi ai autoturismelor româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici