Extremistii italieni anunta pogromul tiganilor romani

Extremistii au dat un ultimatum romilor din Italia: sa plece pina la mijlocul lunii septembrie sau vor exista atacuri si mai grave. Consulul Romaniei la Milano crede insa ca revendicarea este de fapt o inscenare.

1 afișare
Imaginea articolului Extremistii italieni anunta pogromul tiganilor romani

Extremistii italieni anunta pogromul tiganilor romani

Grupul Armat pentru Epurare Etnica (GAPE), grupare necunoscuta pina acum, a revendicat simbata, intr-o scrisoare primita de cotidianul „Il Tirreno“, incendiul in care au fost ucisi, in noaptea de 10 spre 11 august, patru copii romi de origine romana, in orasul Livorno. Aceeasi scrisoare de revendicare a fost primita duminica si de cotidianul „La Nazione“. Consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Mugurel Dinu, crede insa ca revendicarea este de fapt o inscenare, iar gruparea extremista GAPE nici nu ar exista de fapt. „O grupare extremista nu ar face o revendicare dupa atit de mult timp. Eu primesc zilnic articole din presa de aceasta factura, dar este vorba doar de nemultumirea anumitor cetateni italieni fata de micile infractiuni infaptuite de romii de origine romana. Nu cred ca exista o adevarata amenintare la adresa romilor, ultimatumul anuntat in scrisoarea adresata presei este doar o inscenare. Autoritatile italiene cu care am discutat sint de aceeasi parere“, ne-a declarat consulul. De asemenea, acesta considera ca incendiul a fost provocat de un accident, de o luminare lasata aprinsa, acestea fiind si primele concluzii ale politiei italiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici