Fantoma Cernobîlului bântuie Japonia

Criza nucleară s-a agravat în Japonia, noile explozii de la Fukushima alimentând teama unei contaminări radioactive în arhipelag şi în ţări vecine între care Rusia şi China. Autorităţile nipone au afirmat ieri că radioactivitatea nu atinge nivele periculoase pentru sănătate decât strict în arealul sitului centralei, în jurul celor patru reactoare avariate.

14 afișări
Imaginea articolului Fantoma Cernobîlului bântuie Japonia

Fantoma Cernobîlului bântuie Japonia

Din precauţie, premierul Naoto Kan a extins zona de securitate din jurul centralei la o rază de 30 km, cerând persoanelor să rămână închise în casă. În schimb, cele 35 milioane de locuitori din aglomeraţia Tokio, cea mai importantă din lume, nu au nevoie de astfel de măsuri de precauţie. Nivelul radioactivităţii crescuse uşor în cursul dimineţii, dar a scăzut după câteva ore. Împinse de vânt, emanaţiile radioactive sunt cauzate de explozia de hidrogen produsă în zori, în incinta reactorului 2.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici