Fericiti cei cu dosarul ars

Cele 16 dosare distruse pe 23 decembrie 1989 nu au mai fost gasite, SIE comunicandu-le celor de la CNSAS ca nu poseda nici un document referitor la persoanele de pe acea lista. Surse din cadrul Colegiului ne-au explicat ca pot exista doua motive pentru care dosarele au fost arse: fie s-a dorit conspirarea inaltilor ierarhi, care este posibil sa fi ramas in sistem, ca ofiteri acoperiti; fie Securitatea a distrus dosarele pentru ca nu erau finalizate, protejandu-si oamenii care au lucrat la ele.

1 afișare
Imaginea articolului Fericiti cei cu dosarul ars

Fericiti cei cu dosarul ars

Tot ieri, episcopul de Arges, Calinic Argatu, a primit verdict de politie politica, iar dosarul episcopului de Arad, Timotei Seviciu, si cel al episcopului de Sibiu, Visarion Rasinareanul, au fost amanate pentru saptamana viitoare.Surse din CNSAS ne-au declarat ca alaturi de Patriarh, pe lista dosarelor arse la Revolutie, mai apar Ioan Robu, arhiepiscop si mitropolit romano-catolic de Bucuresti, Nifon Mihaita, arhiepiscop de Targoviste, dar si rectorii institutiilor teologice din perioada comunista si alti inalti ierarhi care au trait in diaspora inainte de 1989. Mircea Dinescu a anuntat in urma cu doua luni ca a gasit o copie a unui proces verbal al SIE, in care se precizeaza ca un numar de 16 dosare ale unor inalti ierarhi au fost arse pe 23 decembrie 1989. Dinescu a spus in repetate randuri ca procesul de conspirare a dosarelor la Revolutie face imposibil ca CNSAS sa cunoasca situatia din aceste dosare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici