Firme IT abia apărute sau neprofitabile sunt listate pe bursele internaţionale. Urmează o nouă "bulă dotcom"?

Ofertele publice iniţiale ale unor companii care încă nu au ajuns la profit sau ale unora care sunt la început de drum au stâans milioane de dolari la momentul listării pe bursă. Cele mai recente exemple sunt LinkedIn sau Pandora, iar Facebook vine puternic din urmă. Specialiştii se întreabă dacă nu urmează o nouă bulă dotcom, la fel ca cea din 2000, când business-uri apărute de nicăieri erau listate şi obţineau finanţări chiar înainte să obţină încasări.

4 afișări
Imaginea articolului Firme IT abia apărute sau neprofitabile sunt listate pe bursele internaţionale. Urmează o nouă "bulă dotcom"?

Firme IT abia apărute sau neprofitabile sunt listate pe bursele internaţionale. Urmează o nouă "bulă dotcom"? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Însă de aici a început şi sfârşitul acestora pentru că afacerile nu au fost capabile să genereze profit şi nici să-şi reţină utilizatorii, iar multe au dat faliment. LinkedIn, reţeaua socială care reuneşte oameni de carieră din întreaga lume, este unul dintre cele mai recente exemple de companii care şi-au făcut un debut răsunător la Bursa din New York. Preţul unei acţiuni a crescut de la 45 de dolari la 100, într-o singură zi.

Citeşte mai multe despre firmele IT listate pe bursele internaţionale pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici