Generaţia bătrânilor singuri acasă

Aproape jumătate dintre români consideră că îngrijirea bătrânilor este o responsabilitate a statului. Mulţi vârstnici îşi aşteaptă în zadar copiii. Sute de bătrâni zac în spitalele din România, uitaţi de rude. Mulţi alţii trăiesc chinuiţi chiar de propriile rude, cu teama de a cere ajutor. Sistemul de asistenţă socială este depăşit.

1 afișare
Imaginea articolului Generaţia bătrânilor singuri acasă

Generaţia bătrânilor singuri acasă

Potrivit studiului „Generaţii şi Gen”, realizat de Fondul ONU pentru Populaţie, mai bine de un sfert dintre români sunt de părere că sprijinul financiar pentru vârstnici se află în responsabilitatea statului. În pofida contactelor cu valorile lumii vest-europene, românii rămân conservatori. În timp ce vârstnicii îşi pun speranţele că vor fi îngrijiţi de copiii lor, aceştia din urmă se aşteaptă ca tot părinţii să îi sprijine financiar, chiar şi atunci când devin adulţi. O altă responsabilitate a bătrânilor este să aibă grijă de nepoţi, reiese din răspunsurile tinerilor.

 

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici