Gheorghe Dinică: A fost... şi va fi

A închis ochii. S-a luptat săptămâni la rând cu moartea, dar Doamna cu coasa a fost nemiloasă. Lasă în urmă mii de oameni cu sufletele cernite, lasă încă un gol în galeria marilor actori români.Bunul său prieten, umoristul Dan Mihăescu, se ruga zilele trecute pentru ca maestrul să mai zăbovească printre noi. Dumnezeu a vrut însă altfel. Ni l-a luat pe Gheorghe Dinică.

5 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Dinică: A fost... şi va fi

Gheorghe Dinică: A fost... şi va fi

Redăm textul scris de Dan Mihăescu, aşa cum l-a gândit atunci când "fereastra dinspre viaţa îi era încă deschisă".
"Fac parte din aceeaşi generaţie cu el şi sunt convins că, de s-ar fi născut în Anglia, s-ar fi numit Peter O'Toole!
I-am căutat prietenia, am obţinut-o, am fost împreună în nenumărate ocazii faste, întotdeauna era un semn bun dacă-l întâlneai, o bucurie să te afli în preajma lui, ştiind cum să se poarte ca tu să te simţi egalul lui. Acest actor uriaş, care a urcat pe scenă mai des decât toţi actorii unui teatru mare la un loc, care a jucat roluri grele în peste 80 de filme şi care a făcut atâtea alte lucruri frumoase pentru noi, semenii lui.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici