Grecia evita razant colapsul. Isarescu spune ca bancile grecesti locale sunt bine capitalizate.

Cele sapte banci cu actionariat elen din Romania sunt foarte bine capitalizate si nu au probleme cu lichiditatile, a afirmat ieri guvernatorul BNR Mugur Isarescu, dupa ce retrogradarea ratingului suveran al Greciei in categoria de risc speculativ de catre agentia americana Standard& Poor's (S&P) a trimis o unda de soc pe pietele financiare internationale, resimtita inclusiv la Bucuresti.

1 afișare
Imaginea articolului Grecia evita razant colapsul. Isarescu spune ca bancile grecesti locale sunt bine capitalizate.

Grecia evita razant colapsul. Isarescu spune ca bancile grecesti locale sunt bine capitalizate.

"Exista o aversiune fata de risc, exista si o ingrijorare, dar nu exista motiv de exagerare. Influentele externe nu pot fi negate, nici eu nu le neg.Traim intr-o lume globalizata, ne-am deschis conturile de capital si categoric vor exista anumite influente", a spus Isarescu indemnand la calm si catalogand drept exagerate evaluarile privind Grecia.

Cieste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici