Haga lasa Romaniei miliardele gigantilor de la Marea Neagra

Romania isi extinde cu 20% sectorul pe care il controleaza la Marea Neagra, in urma deciziei de ieri a Curtii Internationale de Justitie de la Haga, ce confera tarii noastre jurisdictia asupra a 9.700 kilometri patrati, din care nu sunt concesionati 5-6.000 km patrati.

1 afișare
Imaginea articolului Haga lasa Romaniei miliardele gigantilor de la Marea Neagra

Haga lasa Romaniei miliardele gigantilor de la Marea Neagra

Decizia deschide drumul gigantilor petrolieri, interesati de exploatarea resurselor offshore, catre zacaminte estimate la 70 mld. metri cubi de gaze, respectiv 12 mil. tone de titei, care necesita investitii de ordinul zecilor de miliarde de euro in explorare, dezvoltare de zacaminte, constructie de gazoducte, servicii si echipamente de profil, respectiv constructia de terminale pe malul Marii Negre.

 

Citeste toata stirea pe www.standard.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici