Harta ţării, desenată de interese politice

De la Marea Unire din 1918 şi până acum, teritoriul României a fost împărţit fie în judeţe, fie în regiuni şi raioane, în funcţie de dorinţele puterii. Istoricii spun că schimbarea administrativă are nevoie de un consens larg al partidelor, dar şi de o susţinere masivă a opiniei publice.

5 afișări
Imaginea articolului Harta ţării, desenată de interese politice

Harta ţării, desenată de interese politice

Istoricul Bogdan Murgescu spune că au existat trei momente importante în care România a fost împărţită administrativ. Prima modificare importantă a fost cea de după Marea Unire din 1918, când au fost impuse judeţele, urmată de reorganizarea pe regiuni şi raioane, făcută în perioada stalinistă de Gheorghe Gheorghiu-Dej, în perioada 1950 -1952, şi cea bătută în cuie de Nicolae Ceauşescu în 1968.

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici