Imunitatea ridică doar pe jumătate bariera lui Gigi

Europarlamentarul Renate Weber, care a fost în actuala legislatură membru în Comisia juridică a Parlamentului European, a explicat pentru Cotidianul că imunitatea de care se va bucura Gigi Becali începând cu 14 iulie, data învestirii noului legislativ european, reprezintă un drept care nu i se acordă automat, deci judecătorii români îi pot menţine în continuare interdicţia de a părăsi ţara.

7 afișări
Imaginea articolului Imunitatea ridică doar pe jumătate bariera lui Gigi

Imunitatea ridică doar pe jumătate bariera lui Gigi

De aceeaşi opinie este şi procurorul Dan Chiujdea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). „El nu poate să solicite instanţei simpla constatare a faptului că are imunitate parlamentară, o poate doar invoca. Instanţa, sau în acest caz Parchetul, pentru că urmărirea penală nu este încheiată, poate solicita Parlamentului European lămuriri asupra imunităţii lui Becali şi abia apoi, dacă legislativul european i-a acordat explicit imunitatea, judecătorii români o aplică“, a explicat Chiujdea pentru Cotidianul.

 

Citeste toata stirea pe www.cotidianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici