Isarescu a oprit atacul asupra leului, dar tensiunea s-a mutat pe dobanzi

Atacul speculativ care a avut loc vineri asupra monedei nationale a esuat, iar disfunctionalitatile aparute in ultima perioada pe piata monetara unde dobanzile interbancare au crescut cu mult peste rata lombard, sunt temporare, piata urmand sa le corecteze in timp, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

1 afișare
Imaginea articolului Isarescu a oprit atacul asupra leului, dar tensiunea s-a mutat pe dobanzi

Isarescu a oprit atacul asupra leului, dar tensiunea s-a mutat pe dobanzi

Pentru prima data in istoria pietei interbancare, vineri unele banci nu si-au inchis pozitiile din lipsa de lei, dobanzile la lei au explodat, iar BNR a lasat piata fara lichiditati, fortandu-i astfel pe speculatori sa isi inchida pozitiile pe minus.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici