Isarescu cere pentru prima data bancherilor sa reduca substantial dobanzile la credite

Diferenta dintre dobanzile percepute de banci la creditele in lei, de 14%-19% pe an, si rata-cheie a Bancii Nationale, de 8%, este enorma, a spus guvernatorul Mugur Isarescu. Aceasta este prima data cand guvernatorul critica deschis bancile pentru dobanzile prea mari. Bancherii isi mentin insa opinia ca dobanzile nu pot sa scada fara noi impulsuri de la BNR.

4 afișări

"Dobanzile au ramas foarte inalte. Este o invitatie la adresa bancilor comerciale sa coboare dobanzile. Am vazut in ziare cativa onorabili colegi ca ei nu mai coboara dobanzile pentru ca noi nu am coborat. De la 14%-19%, cat au dansii, e o diferenta enorma pana la nivelul natural", a spus Isarescu vineri in cadrul conferintei pentru prezentarea Raportului asupra inflatiei pe trimestrul al treilea.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici