Italienii pregătesc marea expulzare

Autorităţile din Roma, Milano, Napoli, Torino şi Florenţa au început să alcătuiască listele cu numele românilor care ar putea fi expulzaţi din motive de siguranţă publică, numărul persoanelor aflate în această situaţie ridicându-se la aproximativ 5.000, potrivit presei italiene.

1 afișare
Imaginea articolului Italienii pregătesc marea expulzare

Italienii pregătesc marea expulzare

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a promulgat, joi seara, decretul care permite expulzarea cetăţenilor comunitari dacă aceştia sunt consideraţi o ameninţare la adresa siguranţei publice. Între timp, autorităţile italiene pregătesc primele expulzări, după ce ieri era pregătit pentru publicarea în Gazeta Oficială decretul-lege adoptat de Consiliul de Miniştri italian în reuninea de urgenţă de miercuri seară. Actul normativ a fost adoptat, la o zi după agresarea şi violarea Giovannei Regianni (47 de ani) de către un rom de origine română, Nicolae Mailat (24 de ani).Decretul permite prefecţilor să expulzeze un cetăţean UE dacă acesta este considerat un pericol pentru ordinea publică. Pot fi expulzaţi toţi străinii care sunt cetăţeni UE, sunt majori şi sunt în Italia de mai puţin de zece ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici