Justiţia reformată de Macovei dă peste cap sute de dosare

Sistemul judiciar este pe cale să sară în aer! Sute de dosare, printre care chiar şi cel al "teroristului" Omar Hayssam, ar putea fi restituite la Parchete pentru îngrădirea dreptului la apărare. Curtea Constituţională a admis ieri excepţia de neconstituţionalitate a articolului privind drepturile apărătorilor din Legea 356/2006 pentru modificarea şi completarea Codului de Procedură Penală.

1 afișare
Imaginea articolului Justiţia reformată de Macovei dă peste cap sute de dosare

Justiţia reformată de Macovei dă peste cap sute de dosare

Legea modificată de fostul ministru al justiţiei Monica Macovei îngrădeşte efectiv dreptul avocatului de a participa la toate actele de urmărire penală efectuate de procurori. În articolul declarat ne­constituţional se arăta că, "în cursul urmăririi penale, apărătorul învinuitului sau inculpatului are dreptul să asiste la efectuarea oricărui act de urmărire penală care implică audierea sau prezenţa învinuitului sau inculpatului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici