Kovesi: Modificarea CPP va bloca 250.000 de dosare

Peste 250.000 de dosare vor fi blocate dacă se adoptă modificările la Codul de Procedură Penală (CPP), a spus procurorul general, Laura Kovesi. Se anulează actele de urmărire penală şi se favorizează infractorul, a mai precizat Kovesi.

1 afișare
Imaginea articolului Kovesi: Modificarea CPP va bloca 250.000 de dosare

Kovesi: Modificarea CPP va bloca 250.000 de dosare

În ultimele trei luni s-au înregistrat 36 de restituiri de dosare către procurori la nivelul întregii ţări. "Asistăm la o disoluţie a autorităţii statului", a fost verdictul procurorului general, care a trimis nu mai puţin de şapte scrisori către şefii celor două Camere ale Parlamentului, Comisiilor juridice şi CSM-ului, prin care trage un semnal de alarmă asupra consecinţelor adoptării CPP în această formă. Procurorul General al României, Laura Kodruţa Kovesi, a declarat ieri, după o întâlnire consultativă cu anchetatorii pe tema Codului Penal (CP) şi a celui de Procedură (CPP), că dacă aceste norme vor fi adoptate în forma actuală peste 250.000 de dosare vor fi blocate. Kovesi a precizat că noile Coduri favorizează infractorul şi că asistăm la o "disoluţie a autorităţii statului", mai ales că, numai în ultimele trei luni, 36 de dosare s-au întors la procurori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici