Lorzii toporului

Cât se taie din pădurile noastre? Nici una din instituţiile statului nu deţine, pare-se, date clare cu privire la actuala avere forestieră. Dacă ar fi să ne luăm după Regia Naţională a Pădurilor (RNP) Romsilva sau Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), stăm bine.

4 afișări
Imaginea articolului Lorzii toporului

Lorzii toporului

Unităţile teritoriale ale RNP au indicat defrişări ilegale în ultimii 17 ani, de 135.000 ha (29,43 milioane mc), în timp ce MAPDR a avansat o cifră de doar 459 ha de pădure anual, adică 100.000 mc. Unde este adevărul? Se pare că tot la unităţile din teritoriu ale RNP. Numai că nici acestea nu sunt tocmai interesate să ofere cifrele reale, deoarece nu ar mai avea cum să-şi favorizeze clienţii. Români sau străini.


Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici