Mercenar român, arestat pentru asasinarea fiului presedintelui Ciadului

Unul dintre cei cinci presupusi asasini ai lui Brahim Deby, fiul presedintelui statului Ciad, a fost arestat, la mai mult de un an de la comiterea faptei, in România. Marin Cioroianu, fost luptator in Legiunea Straina, a fost retinut de catre trupele ACVILA, in baza informatiilor ofiterilor DGIPI, intr-o pensiune din localitatea Sânsimion, de lânga Baile Tusnad.

33 afișări
Imaginea articolului Mercenar român, arestat pentru asasinarea fiului presedintelui Ciadului

Mercenar român, arestat pentru asasinarea fiului presedintelui Ciadului

In imobil au fost gasite un arc cu sageti, un pistol si gloante de razboi si mai multe statii de emisie-receptie.Asasinarea lui Brahim Deby, cel care trebuia sa succeada la sefia statului Ciad, a avut loc in 2007, in Franta, iar la crima au participat cinci persoane, despre care se sustine ca sunt mercenari. Mobilul crimei ar fi, oficial, jaful. Insa nu sunt excluse alte ipoteze la fel de pertinente. Prima ar fi aceea ca propriul tata a cerut acest lucru, având in vedere ca fiul s-a insurat cu amanta sa. Oficial, in 2006, a fost concediat din functia de purtator de cuvânt al Presedintiei si s-a refugiat in Franta. O alta pista ar fi aceea ca mercenarii ar fi fost platiti sa-l anihileze pe Deby de catre lideri ai cartelurilor drogurilor.

 

Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici