Miliardul Ford atrage americanii la Craiova

Venirea Ford la fosta fabrica de automobile Daewoo, cu o investitie anuntata de aproximativ un miliard de dolari (peste 700 milioane de euro), precum si seria de companii si banci americane atrase de concernul auto vor face din Craiova polul investitiilor americane din Romania. Furnizorii de componente auto, de talia Lear si Delphi-Packard, si institutii financiare precum Citibank ar putea profita de pe urma “afacerii Ford”.

1 afișare
Imaginea articolului Miliardul Ford atrage americanii la Craiova

Miliardul Ford atrage americanii la Craiova

Fabrica Ford de la Craiova devine cea mai mare investitie americana, surclasand UPC (care a achizitionat afacerea de cablu TV Astral Cluj in 2005, pentru peste 400 milioane de dolari) sau pe General Electric, a carui investitie in Romania se situeaza in jurul a 250 milioane de dolari. De asemenea, potrivit declaratiilor lui Sebastian Vladescu, presedintele Comisiei de Privatizare, facuta in direct la postul TV The Money Channel, fabrica de la Craiova ar urma sa realizeze exporturi in valoare de circa doua miliarde euro la orizontul anului 2011, cu “efect direct asupra balantei comerciale”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici