Mischie, condamnat la 4 ani de inchisoare, cu executare

Fostul „baron” de Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat, ieri, la patru ani de inchisoare, intr-un dosar de coruptie. Avocatii condamnatului vor ataca hotarârea Tribunalului Gorj, la Curtea de Apel.

1 afișare
Imaginea articolului Mischie, condamnat la 4 ani de inchisoare, cu executare

Mischie, condamnat la 4 ani de inchisoare, cu executare

Tribunalul Gorj l-a condamnat la patru ani de inchisoare, cu executare, pe Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, pentru abuz in serviciu si trafic de influenta, intr-un dosar deschis in anul 2004 de catre Parchetul National Anticoruptie (actuala Directie Nationala Anticoruptie).
Concret, procurorii sustin ca fostul „baron” de Gorj i-a cerut omului de afaceri Clement Mocanu sa-i renoveze si mobileze vilele din Târgu Jiu si Godinesti, precum si un apartament din Bucuresti. In schimb, potrivit denuntului formulat de Mocanu, Mischie i-ar fi oferit afaceristului „protectie” impotriva controalelor fiscale si diverse contracte din fonduri publice, in judetul Gorj. Judecatorii l-au mai obligat pe Mischie sa-i plateasca denuntatorului sau 4,5 miliarde de lei vechi, reprezentând contravaloarea lucrarilor efectuate la vilele fostului „baron”. In plus, Mischie mai trebuie sa achite si costurile diverselor expertize din dosar, care depasesc un miliard de lei vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici