Moment critic in relatia cu Moldova

Razboiul diplomatic dintre Chisinau si Bucuresti a fost escaladat din nou de Vladimir Voronin, care acuza Romania de iredentism spunand ca s-a "legat cu Hitler, cu Stalin, cu cine vrei doar ca sa-si atinga scopul". Pe fondul scandalului vizelor, presedintele moldovean sustine ca nu ar fi fost niciodata de acord cu deschiderea unor noi consulate romanesti, uitand ca la inceputul anului a declarat ferm: "Am hotarat in regim temporar de urgenta sa deschid doua birouri consulare romanesti la Balti si Cahul".

1 afișare
Imaginea articolului Moment critic in relatia cu Moldova

Moment critic in relatia cu Moldova

Iesirea lui Voronin are loc dupa ce presedintele Basescu l-a avertizat ca Romania va raspunde "extrem de dur" acuzatiilor formulate de Republica Moldova la adresa diplomatului roman de la Chisinau suspectat de coruptie. Surse de la Cotroceni sustin ca Traian Basescu nu va intra in cercul vicios al declaratiilor brutale lansate din nou de la Chisinau, iar specialistii in relatii internationale considera ca in spatele conflictului diplomatic dintre cele doua tari lansat de autoritatile moldovene s-ar afla Moscova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici