"Mortii" din dosarele PCR

Secretele "ascunse" in dosarele Partidului Comunist Roman aflate la Arhivele Nationale vor avea consecinte serioase la varful politicii romanesti. Noul director al institutiei, Dorin Dobrincu, membru al comisiei Tismaneanu, sustine ca prioritatea sa va fi facilitarea accesului la documentele din arhivele PCR. Dobrincu ne-a declarat saptamana trecuta ca accesul la arhiva PCR nu a fost niciodata interzis in sensul legii, blocarea acesteia fiind mai degraba o chestiune de vointa politica.

1 afișare
Imaginea articolului "Mortii" din dosarele PCR

"Mortii" din dosarele PCR

 O viitoare lege a lustratiei ar fi inutila fara acces la trecutul comunist al oamenilor politici actuali. In presa au aparut nume ale unor "grei" care s-ar putea numara printre "lustrabili": deputatii Viorel Hrebenciuc (PSD), Sergiu Andon (PC), senatorii Adrian Paunescu (PSD), Octav Cozmanca (PSD), fostul ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu si fostul secretar general al Guvernului serban Mihailescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici