Naşterea Kosovo îmbolnăveşte Europa

La 10 minute după proclamarea independenţei fostei provincii sârbeşti, Ţara Bascilor, Osetia de Sud şi Abhazia au cerut recunoaşterea dreptului lor la independenţă. Udemeristul Arpad Antal: „Să profităm de independenţa provinciei Kosovo“.

1 afișare
Imaginea articolului Naşterea Kosovo îmbolnăveşte Europa

Naşterea Kosovo îmbolnăveşte Europa

„Din acest moment, Kosovo este un stat independent” – este declaraţia prin care Parlamentul de la Priştina a anunţat lumii, ieri, la orele 15.50, apariţia unui nou stat în Europa. Zeci de mii de oameni aşteptau în stradă declaraţia, dotaţi cu steaguri ale Kosovo şi ale Statelor Unite. „Adio, Serbia!” şi „Independenţă!” au fost uralele ce au precedat festinul albanezilor kosovari. Ca bucuria să fie completă, toată lumea a mâncat gratis – firmele locale au împărţit cu generozitate petrecăreţilor vin, bere, pâine, rahat şi chipsuri. Cu mai puţină veselie a fost însă întâmpinată vestea pe plan internaţional. La nici o oră după ce kosovarii îşi sărbătoreau noua ţară, Ţara Bascilor, Osetia de Sud, Abhazia şi Nagorno-Karabah au cerut şi ele recunoaşterea dreptului lor la independenţă. Rusia a solicitat imediat convocarea Consiliului de Securitate al ONU pentru a anula proclamaţia de independenţă, Serbia a promis că „Bush şi aliaţii săi europeni vor rămâne pentru totdeauna pe lista neagră a Serbiei”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici