O furtună pentru fiecare buletin de ştiri

Veri ploioase şi furtunoase au mai fost. Dar nu apăreau toată ziua la televizor, prezentate ca potopul lui Noe. Meteorologii de la ANM spun că anul 2010 nu e unul extrem din punct de vedere al fenomenelor meteo, anul 2005 fiind mult mai grav. Numai că de la o vreme a apărut moda avertizărilor nowcasting sau a avertizărilor imediate. Intens mediatizate aceste avertizări construiesc o realitate de sfârşitul lumii.

4 afișări
Imaginea articolului O furtună pentru fiecare buletin de ştiri

O furtună pentru fiecare buletin de ştiri

Cum se fac aceste avertizări nowcasting? "Când vedem un nor cu dezvoltare verticală, fie cu ajutorul satelitului, fie cu radarul, emitem astfel de avertizări. Radarul scanează atmosfera pe o rază de 200 de kilometri în jurul lui. Avem şapte astfel de radare în ţară la Bucureşti, Craiova, Medgidia, Iaşi, Oradea, Bobohalma.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici