Oamenii lui Taher au pus mâna pe Electroputere

O parte a presei a dezvaluit ca unul dintre intermediarii vânzarii uzinei Electroputere Craiova catre grupul saudit Al Arrab este nimeni altul decât controversatul om de afaceri Fathi Taher. Postul Realitatea TV, detinut de Sorin Ovidiu Vântu, a acreditat ipoteza unei afaceri imobiliare profitabile pe care arabii ar urmari-o la Craiova, desi, privatizarea Tractorului Brasov, cu potential imobiliar mult mai evident, nu a fost tratata mai deloc de jurnalistii platiti de SOV. Ramâne de vazut daca razboiul subteran al grupurilor de interese va scoate la suprafata tunuri oneroase, sau afaceri cinstite, de-o parte sau de alta.

1 afișare
Imaginea articolului Oamenii lui Taher au pus mâna pe Electroputere

Oamenii lui Taher au pus mâna pe Electroputere

Acum o luna, Al Arrab Contracting Company, un holding saudit din domeniul constructiilor si imobiliarelor, anunta, cu pompa, ca a achizitionat 62,82% din actiunile „gigantului român Electroputere Craiova”. Pretul pe care s-au angajat cumparatorii sa-l plateasca Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS): 120 de milioane de euro. Ca la orice privatizare de genul asta, arabii se laudau ca vor dezvolta actuala activitate a uzinei oltenesti de locomotive si, in plus, va extinde afacerea, plasând Electroputere pe „harta globala a transmisiei si distributiei de energie”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici