Oamenii presedintelui «Fratia secretelor», implicata in Operatiunea Remes

Din lene, DNA s-a dat de gol ca se afla la originea inregistrarilor video si a celor audio date spre publicare TVR. Spunem „din lene“, pentru ca nimeni nu a catadicsit sa copieze transcrierile pe un alt calculator. Toate aceste probe s-au aflat la Serviciul Tehnic din DNA condus de Mihai Aristotel Popa, unul dintre cei doi procurori reclamati la Parchetul General de ministrul justitiei Tudor Chiuariu.

1 afișare
Imaginea articolului Oamenii presedintelui «Fratia secretelor», implicata in Operatiunea Remes

Oamenii presedintelui «Fratia secretelor», implicata in Operatiunea Remes

Proba consta in aceea ca transcrierea convorbirilor telefonice este facuta cu un aparat special detinut de DNA si aflat in administrarea lui Popa. Acest aparat de redare a inregistrarilor a fost achizitionat dupa venirea lui Daniel Morar la DNA.
Pe langa faptul ca, daca DNA vrea sa afle cum s-au scurs informatii, poate compara caracterele folosite la subtitrare cu cele ale masinariei sale, o proba concreta este aceea ca anumite cuvinte (Remes, Basescu, etc.) sunt scrise cu majuscule, ele fiind selectate astfel de aparat pentru ca reprezinta „cuvinte cheie“ pentru a selectiona mai usor pasaje din sutele de convorbiri inregistrate pe zi. Existenta acestui aparat (aflat la inceput in sediul SRI, dar mutat la cel al DNA) a fost dezvaluita de  generalul Dumitru Zamfir, in timpul audierii sale la Comisia „Voiculescu“. Astfel de aparate mai detin SRI, SIE, UM 0962 si Combaterea Crimei Organizate din IGPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici