Operaţiunea "Aurul din Apuseni"

Munţii Apuseni freamătă mocnit în ultima vreme de o nouă "febră" a aurului. Nu este vorba de controversele legate de "Gold Corporation" şi de posibila exploatare a aurului din zona Roşia Montană, ci de retrocedarea pe bandă rulantă şi în mare taină a zeci de kilograme de aur şi argint moştenitorilor foştilor proprietari de şteampuri şi cuxe - asociaţii particulare de exploatare a aurului - care au funcţionat în Apuseni până la marea naţionalizare din 1947-1949.

4 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea "Aurul din Apuseni"

Operaţiunea "Aurul din Apuseni"

În ultima perioadă, instanţele de judecată din Alba Iulia decid, cu o uşurinţă cel puţin suspectă, retrocedarea către moştenitorii foştilor proprietari de şteampuri (instalaţii particulare de prelucrare a minereului aurifer - n.r.) a contrava­lorii aurului şi argintului conţinut în minereurile aurifere extrase, dar rămase nevalorificate - în vatra şteamurilor sau la gura minelor - la data naţionalizării.

 

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici