Operaţiunea „Second Life“

Se pare că, în următorii trei ani, luptătorii terorişti şi extremişti vor utiliza din ce în ce mai mult interfeţele MMOG - „massively multiplayer online games“, jocuri video online masiv multi-jucător (jocuri pentru calculator care sunt apte să suporte sute sau chiar mii de jucători simultan, jucate prin intermediul internetului; jocurile MMOG permit jucătorilor să participe la competiţii la scară mare, să concureze alături de jucători de diferite rase, vârste sau naţionalităţi, de oriunde din lume) ca instrumente care să le permită efectuarea mai multor operaţiuni, cum ar fi: obţinerea de informaţii despre Statele Unite, recrutarea potenţialilor terorişti crescuţi în interiorul graniţelor SUA, livrarea anumitor sume de bani şi, de ce nu, coordonarea activităţilor ilegale.

1 afișare
Imaginea articolului Operaţiunea „Second Life“

Operaţiunea „Second Life“

Mai mulţi factori vor conduce la migrarea operaţiunilor teroriste către aceste comunităţi virtuale: nivelele scăzute de intervenţionism ale autorităţilor coercitive în cadrul comunităţilor virtuale, natura descentralizată ale multor reţele teroriste reale, accesul direct la cetăţenii Statelor Unite, precum şi integrarea faciltăţilor multimedia tot mai sofisticate, ca VOIP (servicii de voce bazate pe protocoale Internet, aşa-numita telefonie IP sau telefonie prin Internet, reprezintă procesul de transmitere a conversaţiilor vocale umane prin legături de date de tip IP sau prin reţele în care este folosit acest protocol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici