Părintele “limbii” moldoveneşti

Despre “limba” şi “poporul” de la est de Prut am stat de vorbă cu Vasile Stati, unul dintre ideologii oficiali ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. În opinia sa, românii “terorizează” cultura “moldovenească”.

1 afișare
Imaginea articolului Părintele “limbii” moldoveneşti

Părintele “limbii” moldoveneşti

Limba moldovenească este o creaţie a Rusiei încă din secolul al XIX-lea, când Moldova de la est de Prut a devenit parte a Imperiului Ţarist. În timpul Uniunii Sovietice, “lingviştii” moldoveni au elaborat mai multe “tratate” privind “autenticitatea” acestei limbi. Nici după 1991, controversa nu s-a încheiat, deoarece în constituţie se specifică faptul că “limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici