Partidele - zgâlţâite sau ruinate de rezultatele votului

Deşi interesul alegătorilor faţă de dublul scrutin de duminică a fost extrem de redus, efectele politice s-au dovedit demolatoare.

1 afișare
Imaginea articolului Partidele - zgâlţâite sau ruinate de rezultatele votului

Partidele - zgâlţâite sau ruinate de rezultatele votului

Anunţul lui CV Tudor de retragere din Parlament, făcut duminică seară, după ce partidul său a ratat pragul, şi îndemnul către toţi parlamentarii de a-i urma exemplul au produs cutremur în interior. Niciunul dintre deputaţi şi senatori nu s-a grăbit să demisioneze. Dimpotrivă, Daniela Buruiană a atacat conducerea PRM şi s-a retras din postul de secretar executiv. A fost imediat exclusă „cu scârbă”. La PIN, Guşă şi-a dat demisia „statutar”, socotindu-se responsabil pentru eşecul electoral. În PSD a pornit iureşul, ridicat de Ion Iliescu împotriva echipei Geoană, care ar putea împinge partidul spre congres extraordinar. Aripa dură a PNL vrea sacrificarea a trei miniştri incompetenţi şi o nouă formulă de guvernare. Până şi în tabăra învingătorilor de duminică s-a lăsat cu bumbăceală: într-un singur minut, Traian Băsescu le-a stricat cheful pediştilor, iar şeful filialei Botoşani este doar primul demisionar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici