Patriciu arata statului cum sa faca rost de bani: De ce nu vindeti cladirile ca sa aduceti miliarde la buget

Dinu Patriciu, cel mai bogat roman, care controleaza afaceri cu petrol, imobiliare, IT si media, vede o contractie a economiei de 7-10% in acest an si estimeaza ca, din septembrie, statul va intampina probleme la plata pensiilor si a salariilor bugetarilor, fara ca banii de la Comisia Europeana sa ajute prea mult.

8 afișări
Imaginea articolului Patriciu arata statului cum sa faca rost de bani: De ce nu vindeti cladirile ca sa aduceti miliarde la buget

Patriciu arata statului cum sa faca rost de bani: De ce nu vindeti cladirile ca sa aduceti miliarde la buget

Magnatul considera ca o solutie ar fi vanzarea tuturor asseturilor (activelor) neproductive ale statului, respectiv sedii, cladiri, in sistemul sale and lease back. “Birocratii pot fi chiriasi. Este vorba de zeci de miliarde care ar putea fi atrase. Nu conteaza pretul. Se negociaza doar yieldul, intr-un contract de sale and lease back. La cladiri administrative care adapostesc institutii ale statelor, investitorii accepta yielduri de 6,5-7,5%.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici