Se deschid porţile unei finanţări de 450 de milioane de euro. Când încep înscrierile

Ministerul Finanţelor publică ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiţii majore în industriile cu tradiţie în România. Înscrierile încep la 29 iulie 2024.

2505 afișări
Imaginea articolului Se deschid porţile unei finanţări de 450 de milioane de euro. Când încep înscrierile

Se deschid porţile unei finanţări de 450 de milioane de euro. Când încep înscrierile

Ministerul Finanţelor anunţă că pe 29 iulie se dă startul primei sesiuni de înscriere a proiectelor în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea dezvoltării regionale prin investiţii ale căror costuri eligibile depăşesc 50 milioane lei.

Bugetul total al schemei este de 2,25 miliarde lei, respectiv echivalentul a aproximativ 450 milioane euro.

Cererile de acord pentru finanţare însoţite de documentele justificative se vor putea depune online, până la data de 9 septembrie 2024.

Înregistrarea cererilor de acord pentru finanţare se realizează în sesiuni anuale anunţate cu minimum 60 de zile lucrătoare înainte, durata fiecărei sesiuni fiind de 30 de zile lucrătoare. Acordurile de finanţare se vor emite până la 31 decembrie 2026, iar plata ajutorului de stat se va realiza în perioada 2025-2032.

„Antreprenorii interesaţi de investiţii de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoare de activitate de vârf, au acum la dispoziţie Ghidul Solicitanului în baza căruia îşi pot pregăti proiectele. La 29 iulie deschidem oficial prima sesiune de înscrieri. Mediul de afaceri are acest răgaz de două luni în care să îşi pună la punct documentaţia, timp în care vor primi asistenţă oricând au nevoie din partea Ministerului Finanţelor. Mizăm nu doar pe modernizarea sectorului privat, ci şi revitalizarea industriilor tradiţionale româneşti. Prin integrarea tehnologiilor noi şi sustenabile, se deschid noi oportunităţi pentru aceste industrii, consolidându-le competitivitatea şi contribuind la crearea unui lanţ de producţie mai eficient şi mai durabil”, a explicat ministrul Marcel Boloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici