Pensionarii, o masa de manevra pentru Posta Romana

Posta Romana a ajuns sa incaseze comisioane inadmisibil de mari pentru plata pensiilor, corelate cu cuantumul majorat al acestora, in conditiile in care volumul de operatiuni a ramas relativ constant fata de anul 2001, a declarat joi ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse, Paul Pacuraru.

1 afișare
Imaginea articolului Pensionarii, o masa de manevra pentru Posta Romana

Pensionarii, o masa de manevra pentru Posta Romana

Incasarile Postei din comisionul pentru plata pensiilor este estimat la 82,025 milioane de euro in 2007, fata de 65,333 milioane de euro in 2006 sau 38,537 milioane de euro in 2001, iar in 2008, dupa majorarea pensiilor, sumele vor ajunge la peste 120 de milioane de euro, a precizat ministrul Pacuraru. “In conformitate cu prevederile Legii 19/2000, comisionul nu poate depasi 1,3 la suta din valoarea sumelor virate. Daca pensiile au crescut, creste automat si comisionul, fara sa existe un efort, o activitate in plus din partea Postei Romane. Acest comision nu are niciun fel de legatura cu cheltuielile pe care le are Posta cu transmiterea mandatelor si plata pensiilor”, a afirmat Paul Pacuraru. El a mentionat ca, in aceste conditii, Guvernul a propus o reducere drastica a acestui comision si a fost creata o comisie, formata din reprezentanti ai Ministerului Muncii, Casei Nationale de Pensii, Ministerului Comunicatiilor si Postei Romane, care va avea chiar joi o prima sedinta de lucru. Ministrul muncii a aratat ca numarul beneficiarilor serviciilor de plata a pensiilor de catre Posta Romana a scazut usor fata de 2001 si ca premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut Postei Romane sa prezinte cheltuielile pe care le are, pentru ca noul comision ce va fi stabilit sa fie in zona de normalitate economica. O propunere initiala de reducere a comisionului viza un nivel de 0,7 la suta, fata de 1,3 la suta in prezent. “In situatia in care Posta nu va accepta o negociere si o rationalizare a acestor comisioane, Guvernul este dispus sa se adreseze pietei pentru a cauta alti furnizori pentru aceste servicii, mai ales ca suma este considerabila”, a spus Paul Pacuraru. Vicepresedintele PD Gheorghe Barbu, fost ministru al muncii, a afirmat ieri ca reducerea comisionului ce revine Postei Romane ar putea perturba procesul de transmitere a pensiilor si a altor ajutoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici