Perspectiva Fitch a lovit Bursa si leul

Moneda nationala si Bursa de la Bucuresti au fost ieri pe scadere. Leul s-a depreciat ieri in raport cu moneda unica europeana pe piata interbancara, ajungand la un maxim de 3,72 unitati. La deschiderea sedintei, leul se apreciase, situandu-se sub 3,7 lei/euro. De asemenea, bursa a inchis ieri in scadere, cu peste 3,8%. Indicii BVB au inregistrat pierderi de aproape patru ori mai mari la inchiderea sesiunii de tranzactionare fata de nivelurile de ieri dimineata. Bursa si leul s-au depreciat ieri in urma anuntului agentiei Fitch de modificare a perspectivei ratingurilor.

1 afișare
Imaginea articolului Perspectiva Fitch a lovit Bursa si leul

Perspectiva Fitch a lovit Bursa si leul

Agentia de evaluare Fitch a revizuit, ieri, in scadere perspectiva ratingurilor Romaniei pentru credite pe termen lung in lei si in valuta. Analistii agentiei au confirmat ratingurile “BBB” pentru credite pe termen lung in valuta si “BBB+” pentru credite pe termen lung in lei. Modificarea perspectivei in scadere indica potentialul revizuirii in sens negativ si al ratingului. Motivul acestei revizuiri este adancirea deficitului de cont curent, unul dintre cele mai mari din lume. Potrivit Fitch, “deficitul de cont curent al Romaniei va fi de 14% din produsul intern brut (PIB) in 2007”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici