Predoiu omoară anticorupţia cu Codul penal

O serie de ONG-uri critică proiectul noului Cod penal propus de Ministerul Justiţiei, care reduce drastic limitele de pedeapsă maximă şi minimă ale infracţiunilor de corupţie, deşi CE acuză pedepsele blânde aplicate de instanţele româneşti.

5 afișări
Imaginea articolului Predoiu omoară anticorupţia cu Codul penal

Predoiu omoară anticorupţia cu Codul penal

Iniţiativa pentru o Justiţie Cura­tă (IJC) a criticat duminică proiectul nou­lui Cod penal adoptat de Mi­niste­rul Justiţiei, pentru că, în pofida cri­ti­ci­lor formulate de Comisia Eu­ro­peană la adresa pedepselor blânde aplicate de in­stanţele româneşti pentru astfel de fap­te, limitele minimă şi maximă ale pedepselor urmează să fie mult reduse. „Limitele de pedeapsă pentru lua­rea de mită scad, de la 3-12 ani în Co­dul actual, la 2-7 ani (pentru medici şi profesori sunt reduse la jumătate) în proiect, iar pentru traficul de in­fluenţă şi cumpărarea de influenţă scad de la 2-10 ani la 1-5 ani“, se ara­tă într-un comunicat al IJC.

 

Citeste toata stirea pe www.cotidianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici