Premierul Daniel

Ion Iliescu a marturisit recent ca, in septembrie 1991, Frontul Salvarii Nationale (FSN) i-a propus functia de prim-ministru Mitropolitului Moldovei si Bucovinei, Preafericitul Daniel, actualul Patriarh al Romaniei. Fesenistii i-au adresat propunerea in mod direct Inaltului Ierarh, dupa inlaturarea lui Petre Roman din fruntea Guvernului.

1 afișare
Imaginea articolului Premierul Daniel

Premierul Daniel

Pe fundalul gravelor instabilitati sociale cauzate de descinderile minerilor in Capitala, un premier provenit din structurile Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) parea o solutie practica, in conditiile in care 80 la suta dintre romani sunt de confesiune crestin-ortodoxa. Pe de alta parte, un alt argument in favoarea numirii PF Daniel la carma Cabinetului era existenta unui precedent: Patriarhul Miron Cristea ocupase fotoliul de prim-ministru al Romaniei in perioada februarie 1938 - martie 1939. De asemenea, conducerea FSN l-a dorit premier pe Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, pentru ca, traditional, liderii spirituali ai acestei Mitropolii acced la rangul de Patriarh.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici