Presiuni politice şi găuri de milioane de euro la Radioul Public

Moştenirea grea lăsată de Dragoş Şeuleanu la Societatea Romană de Radio (SRR) a fost preluată de actuala conducere.

1 afișare

Luna trecută, 53 de angajati ai Radio România Actualităţi au semnat o scrisoare-protest faţă de "hărţuirea profesională" a redactorului-şef Doina Jalea. Jurnaliştii făceau publice presiunile la care era supusă Jalea de către Doru Vasile Ionescu, director al Departamentului de Producţie Editorială din SRR. Conflictul este legat de moştenirea directoratului Dragoş Şeuleanu, un contract IT păgubos de peste 11 mil. de euro, la umbra căruia se ascunde urechea STS din Radioul Public. Jalea a fost presată să elimine din grilă anumite emisiuni. Conducerea SRR este de altă părere. Grupul "Iniţiativa Profesională Radio România" spune că SRR este în criză financiară. Conducerea a contractat un credit de 1,8 mil. euro pentru a plăti salariile pe lunile august-septembrie. "Domnul Propagandă" a mai făcut presiuni la adresa jurnaliştilor.Conflictul de la Societatea de Radiodifuziune Română arde mocnit. Presa a relatat pe larg faptul că evaluarea redactorului-şef Doina Jalea (făcută de directorul editorial Doru Vasile Ionescu) a fost total negativă. Ca urmare, ea şi-a depus demisia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici