Preţul grâului provoacă isterie în lume

Sunt tot mai intense speculaţiile potrivit cărora în lunile următoare ne-am putea confruntă cu o "relativă penurie de cereale la nivel mondial". Presiunile - în luna iulie - asupra preţului la grâu au determinat cea mai înaltă creştere lunară înregistrată vreodată pe piaţă din Chicago din 1973 până în prezent.

7 afișări
Imaginea articolului Preţul grâului provoacă isterie în lume

Preţul grâului provoacă isterie în lume

Preţul grâului cu livrare în decembrie a crescut ieri la Chicago până la 7,7 dolari pentru un bushel (obroc), cel mai ridicat nivel din septembrie 2008 şi până acum şi cu peste 80% mai mare ca minimul anului, consemnat pe 9 iunie. "Preţul grâului şi-ar putea continuă creşterea până la sfârşitul lui august", a declarat pentru Bloomberg, Chris Yoo manager în cadrul Samsung Futures Inc. Probabil că va avea loc o reorientare spre orez, urcând şi preţul acestui produs a adăugat Yoo.

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici