Prinţul personajelor negative a ieşit din scenă

Marele actor Gheorghe Dinică, geniul histrionic care ne-a făcut să râdem în hohote de-a lungul timpului prin replici de neuitat, ne face acum să plângem. Artistul, în vârstă de 75 de ani, s-a stins din viaţă ieri, la prânz, în urma unui stop cardiac, după 20 de zile de spitalizare. Dinică făcuse o adevărată pasiune pentru partiturile negative, de deberdei şi de escroci.

2 afișări
Imaginea articolului Prinţul personajelor negative a ieşit din scenă

Prinţul personajelor negative a ieşit din scenă

Cu privirea laser şi vocea şuierătoare, el putea fi "o lichea grotescă sau rafinată, un intrigant diabolic şi terifiant, dar tot aşa de bine poate fi un om simplu, generos şi simpatic, un naiv romantic", cum îl descrie Constantin Paraschivescu, în cartea "Histrion de cursă lungă". În ultima vreme, Dinică a suferit şi de Alzheimer, înfruntând o altă "moarte", cumplită pentru un actor: uitarea.


Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici