Punem doar mărunţiş în pensiile private

Aproape jumătate dintre participanţii la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au acumulat în cont mai puţin de 500 de lei fiecare, după 33 de luni de la startul sistemului, iar media pe sistem se situează la 835 de lei, a declarat, ieri, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

3 afișări
Imaginea articolului Punem doar mărunţiş în pensiile private

Punem doar mărunţiş în pensiile private

"În prezent pe Pilonul II 49% dintre participanţi au mai puţin de 500 de lei. În aceste condiţii, Pilonul II nu va putea răspunde cerinţelor pentru care a fost creat, respectiv asigurarea foştilor salariaţi a unui venit decent după încheierea perioadei active", a spus Oancea, care a evidenţiat nivelul mic al contribuţiilor în sistemul de pensii private obligatorii.

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici