Rafo, ipotecata de Tender si Iancu

Patrimoniul si toate bunurile rafinariei RAFO Onesti, care pe hartie apartin rusilor de la Calder-A International, au ramas, de fapt, sub controlul fratilor Iancu si al lui Ovidiu Tender, fiind gajate in favoarea unor firme ale acestora.

1 afișare
Imaginea articolului Rafo, ipotecata de Tender si Iancu

Rafo, ipotecata de Tender si Iancu

Potrivit Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare din cadrul Ministerului Justitiei, in septembrie 2003, cei trei oameni de afaceri, prin intermediul a cinci firme – VGB Oil SRL Bucuresti, Tender SA Timisoara, Prospectiuni SA Bucuresti, Atlas Gip SA Ploiesti si Faber Invest and Trade Delaware (SUA) – au imprumutat rafinaria cu mai multe zeci de milioane de euro, instituind in favoarea lor ipoteci pe patrimoniul si bunurile mobile prezente si viitoare ale Rafo.
Nu acelasi lucru l-a facut statul roman, desi are de recuperat datorii istorice uriase de la Rafo – peste 14.000 de miliarde lei vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici