Rascoala antisistem

Decizia Curtii Constitutionale (CC) in sensul anihilarii CNSAS scoate in strada societatea civila. Cele mai active organizatii neguvernamentale din Romania declanseaza actiuni de protest in Piata Universitatii, zona fantanii din fata Facultatii de Arhitectura, incepand de duminica, 3 februarie, ora 14.00. Intr-un "Protest impotriva restauratiei" difuzat ieri, cele 21 de organizatii semnatare avertizeaza asupra reintoarcerii la practicile regimului comunist si solicita Guvernului, Parlamentului si presedintelui sa asigure continuarea mecanismului de deconspirare a Securitatii, revocarea judecatorilor Curtii si a Avocatului Poporului.

1 afișare
Imaginea articolului Rascoala antisistem

Rascoala antisistem

Autorii Protestului considera ca, in urma Deciziei CCR prin care a declarat ca fiind neconstitutionale dispozitiile Legii 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea politiei politice comuniste, "care produce o adevarata restauratie a regimului comunist", Guvernul, Parlamentul si presedintele trebuie sa ia masuri urgente. Primul pas consta in initierea si adoptarea de urgenta a masurilor legale care sa permita continuarea mecanismului de deconspirare a Securitatii si a colaboratorilor acesteia, precum si gestionarea arhivelor politiei politice comuniste. Organizatiile semnatare apreciaza ca Decizia CCR submineaza principiile si fundamentele statului de drept si reprezinta o intoarcere la practicile regimului comunist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici