Razboi civil in Egipt

În afara celor 300 de morţi şi a miilor de răniţi, potrivit ONU, "victime" al ultimelor opt zile de "revoluţie" egipteană au căzut şi câteva sute de obiecte care fac parte din comorile moştenite din vremea Egiptului antic. Aparent lipsite de miză politică în lupta "anti" şi "pro" Mubarak, muzeele şi siturile arheologice au devenit o ţintă predilectă a bandelor de tâlhari.

3 afișări
Imaginea articolului Razboi civil in Egipt

Razboi civil in Egipt

Cel mai spectaculos jaf a avut loc la Qantara, lângă Canalul Suez, unde beduini înarmaţi au luat cu asalt un depozit de obiecte din perioada antică, relatează Associated Press (AP). Bandiţii au sosit cu un camion, în care au încărcat peste 300 de obiecte arheologice, pe care cercetătorii nu apucaseră să le trimită la muzee, aşadar să le asigure o mai bună protecţie.

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici