Regii apelor secătuiesc pământul

În România, procesul de retrocedare a terenurilor sau caselor este departe de a se fi încheiat. Bucureştiul nu mai are teren şi este nevoit să ceară de multe ori sprijinul pentru îndestularea petenţilor judeţelor învecinate. Cu dreptatea în mână şi cu dosare doldora de acte, oamenii îşi aşteaptă de ani în şir proprietăţile. În oraşele din provincie, astfel de situaţii sunt la ordine zilei. Acolo, oamenii sunt mai informaţi decât avocaţii, dar şi mai răbdători. Nedreptatea şi umilinţa îi aduc însă adesea în situaţii disperate.

1 afișare
Imaginea articolului Regii apelor secătuiesc pământul

Regii apelor secătuiesc pământul

În Topliţa, cinci familii, pe de o parte, şi o fabrică, pe de altă parte, susţin că sunt proprietarii de drept ai aceluiaşi teren. Oamenii au fost expropriaţi în urma Decretului 88 din 1975, pentru construirea unui terminal de cale ferată. Acesta era folosit de Apemin Borsec, actuala SC Romaqua Group SA Borsec, pentru transportul apei minerale. Nebunia proceselor şi dosarelor a început în momentul în care oamenii şi-au cerut pământul înapoi. Au depus documentaţia necesară la Primărie şi au obţinut titluri de proprietate, numere cadastrale şi chiar sentinţe judecătoreşti. Problema este însă că, pe acel teren, Romaqua a obţinut la rându-i titlu de atestare a dreptului de proprietate în baza HG 834/1991. Această hotărâre prevede ca terenul care este indispensabil pentru desfăşurarea activităţii fabricii să îi fie atribuit în totalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici