România alege Africa: croitoraşul cel viteaz al Europei fuge în Egipt

În România, o cusătoreasă care face o pereche de pantaloni pe care-i cumperi, să spunem, de la Marks&Spencer, ia, la sfârşitul lunii, 200 de euro, cu toate sporurile incluse. O cusătoreasă egipteană, muncind acelaşi număr de ore, ia 100 de euro. Acesta este calculul simplu pe care ni-l face pe hârtie Dobra Laszlo, "pantalonarul" numărul 1 al României, director general al faimoasei Secuiana SA din Târgu Secuiesc.

3 afișări
Imaginea articolului România alege Africa: croitoraşul cel viteaz al Europei fuge în Egipt

România alege Africa: croitoraşul cel viteaz al Europei fuge în Egipt

Este un moment de cotitură pentru Secuiana, care, în căutare de costuri cât mai mici şi supusă unei presiuni acerbe a concurenţilor din China, a ales... Africa.În 2004, Secuiana avea, împreună cu familia sa de firme, aproape 3800 de salariaţi, în marea lor majoritate femei, adică de două ori şi ceva mai mulţi decât la privatizare, în 1992, când angajaţii şi conducerea au devenit patronii fabricii. Astăzi au mai rămas doar vreo 700: 160 din 2500 la "mama" Secuiana SA, 400 din 700 la "fiica" S'Mode, care produce pantaloni de damă, 40 din aproape 100 la o altă "fiică", Secuiana Trans, şi vreo sută la magazinele deschise în perioada 2006-2008 în hipermarketurile din toate marile oraşe ale ţării.

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici