Şase oameni celebri a căror identitate nu o cunoaştem

În vremurile noastre este dificil să ajungi celebru şi să rămâi, în acelaşi timp, anonim. Spre exemplu, la doar câteva zile după ce fotografia celor doi tineri care se sărutau în mijlocul dezastrului de pe străzile din Vancouver a făcut înconjurul lumii, cuplul a fost identificat şi intervievat de mai multe televiziuni străine.

3 afișări
Imaginea articolului Şase oameni celebri a căror identitate nu o cunoaştem

Şase oameni celebri a căror identitate nu o cunoaştem

Cu toate acestea, în cultura populară a ultimelor secole, există câteva personaje ajunse celebre, dar a căror identitate a rămas un mister. Ei sunt fie criminali în serie, fie cetăţeni simpli care s-au remarcat prin gesturi inedite în situaţii de cumpănă şi a căror poveste a făcut înconjurul lumii. Portalul american Cracked a realizat un top al celor mai celebri oameni a căror identitate nu o cunoaştem nici până astăzi.

Omul din Piaţa Tiananmen

În 1989, Europa era măcinată de revoluţii iar Zidul Berlinului urma să cadă. În aprilie, la Beijing a început o serie de proteste pentru democraţie. Trei luni mai târziu, autorităţile chineze au hotărât să pună capăt manifestaţiilor. Soldaţii şi tancurile guvernamentale au luat cu asalt străzile Capitalei, îndreptându-se către Piaţa Tiananmen, punctul central al protestelor.

Fotografia de mai sus a surprins un moment care avea să ajungă antologic. Chinezul din imagine, cu plasele de cumpărături în mâini, opreşte întreg convoiul militar. Când primul tanc încearcă să-l ocolească, bărbatul îi taie calea din nou, refuzând să se dea la o parte, cum poate fi observat în singura înregistrare video a incidentului. Tancurile sunt nevoite să se oprească. Înaintarea lor se produce de-abia după câteva momente, când mai mulţi trecători îl îndepărtează pe curajosul chinez din faţa coloanei.

Ziarele din străinătate au scris mult despre incidentul din Piaţa Tiananmen, însă numele chinezului nu a fost făcut public nici până acum. Jurnaliştii străini au speculat că el ar fi fost executat de către autorităţile chineze sau chiar că ar trăi în continuare în apropierea pieţei unde a impresionat o lume întreagă.

Citeşte mai multe despre cei şase oameni celebri pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici